Hodvábna priadza z buretového hodvábu Soft Silk

09 erica
7 ks    09 erica
Vyberte si farbu
15,90 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 100% buretový hodváb

Hmotnosť: 100g

Návin: 350m

Ihlice/háčik: 3 - 4mm

Skúška očiek: 20 očiek na 10cm

Hrúbka priadze:Fingering

Popis

Táto šatka je upletená z troch pradien, ale maličkými ihlicami - 2,5mm. Pri ďalších šatkách uvidíte, že podobnú veľkosť dosiahnete z dvoch pradien, ak použijete väčšie ihlice... (pôvod obrázku)

Napríklad táto šatka nie je o veľa menšia, no stačili na ňu 2 pradená a použité boli 5mm ihlice. (pôvod obrázku)

Na túto šatku boli potrebné 2 a pól pradena a upletená bola 4mm ihlicami. (pôvod obrázku)

Ó šaty. Nie je to dobre vidno na fotke, lebo farby neboli úplne kontrastné, no tieto XL šaty sú pásikavé. :) So spotrebou 4 pradená a veľkosťou ihlíc 3,5mm si majiteľka vyrobila pekný kúsok na leto. (pôvod obrázku)

K týmto šatám je aj milý príbeh. Sú to svadobné šaty. Pár sa stretol vo vodáckom klube a obaja milujú more a pláž. V spojení s pletením to môže vyzerať aj takto. Dokopy na šaty aj šatku bolo minutých 6 pradien a boli použité 4mm ihlice. (pôvod obrázku)

Posledné zo série šiat. Tento krát stačili 3 pradená. (pôvod obrázku)

Aj sukňu si môžete upliesť. Táto je ozaj veľká a minuté na ňu boli 3 pradená. Kratšiu S-kovú sukňu si viem predstaviť aj z jedného pradena... (pôvod obrázku)

Toto tielko je upletené 4mm ihlicami z 1,4 pradena. (pôvod obrázku)

Tak´to M-kové tielko si upletiete z 1,5 pradena. (pôvod obrázku)

Na takéto dlhšie a volnejšie tielko už počítajte s dvomi pradenami a ihlice si môžete pripraviť 3,5mm. (pôvod obrázku)

Dve pradená by vám postačili aj na takéto letné tričko pletené 4mm ihlicami. (pôvod obrázku)

Pri osmičkách sa hodí použiť väčšie ihlice. Pletenina potom nebude taká ubitá. Na toto tričko boli použité 4mm ihlice a bolo potrebných 2,25 pradien. (pôvod obrázku)

2 a pĺ prade budete potrebovať aj na tekéto tričko. (pôvod obrázku)

Toto letné tričko spotrebovalo 2,7 pradena a bolo pletené na 2,25mm ihliciach. (pôvod obrázku)

Na krátke bolerko postačí jedno pradeno. (pôvod obrázku)

Aj na takéto. (pôvod obrázku)

Vesta z necelých dvoch pradien vyzerá takto. (pôvod obrázku)

Toto rozmedzie medzi tričkom a svetrom ma baví. Nie je to ani jedno ani druhé, ale verím, že sa nosí dobre. Boli tu minuté necelé 3 pradená hodvábu a pletené to bolo 3,5mm ihlicami. (pôvod obrázku)

Toto už sveter je, však? 2,7 pradena vám na neho postačí. (pôvod obrázku)

Letné svetríky je tiež určite niečo, na čo je táto priadza vhodná. Na tento bolo potrebných 3,5 pradena. ale má osmičkový vzor a vrúbok na rukávoch - to všetko spôsobilo o niečo vyššiu spotrebu. Ihlice boli použité vo veľkostiach 3mm a 3,5mm. (pôvod obrázku)

Z troch pradien si môžete upliesť aj takéto niečo. A v takom pletenom svetríku nemusíte chodiť len do kancelárie ho ukazoať. Určite vám poslúži ako spoločník aj počas vychádzok do prírody. (pôvod obrázku)

Ďalšie tri pradená a ďalší svetrík. M-kový, pletený 3,5mm ihlicami. (pôvod obrázku)

A opäť tri pradená = jeden svetrík. (pôvod obrázku)

Tu platí pravidlo - čím väčšie ihlice použiješ, tým menšia je spotreba. A nie je to ani veľmi deravé na prvý pohľad. Tu boli použité 4,5mm ihlice a napriek vrúbiku a zavinovacej časti (čo by malo na spotrebe pridať) bolo minutých len 2,5 pradena. (pôvod obrázku)

Na tento svetrík boli použité 4 pradená. svetrík je v zadu dlhší a je strihovo značne do A-čka preto tie 4 pradená. Ihlice boli použité 3,5mm. (pôvod obrázku)

Tak tento kúsok vyzerá extra pohodlne. 4 pradená a 3mm ihlice a môžete mať taký tiež. (pôvod obrázku)

Určite ju viete použiť aj na čiapky. Ale treba si dať pozor na to, že táto priadza veľmi nepruží... Na jednu deravejšiu čiapku, vám postačí pól pradena. (pôvod obrázku)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: ružová

Chránič na ihlice

Tento chránič jednoducho nastoknete na špičku ihlice. Vďaka tomu z ihlice nespadnú očká a ihlice pri prenose nič neprepichnú. V jednom balení sú vždy dve rovnaké tulipánove hlávky.  Ružová, svetlá modrá, zelená - vhodný na ihlice 2 - 4,5mm Biela, tmavá modrá, oranžová - vhodný na ihlice 4 - 6,5mm

Cena 4,00 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: 809 solis

Značka: Malabrigo

Baby alpaka s hodvábom Malabrigo Baby silkpaca 50g 384m

Zloženie: 70% baby alpaka, 30% hodváb Hmotnosť: 50g Návin: 384m Ihlice/háčik: 3 - 5mm Hrúbka priadze: Lace Na pletenú čiapku potrebujete 1 pradeno. (Najlepšie by bolo dať priadzu minimálne dvojmo, lebo je ozaj tenučká. :) ) Na stredne veľkú pletenú šatku cca 2 pradená.  Na pletený sveter veľkosti M potrebujete cca 4 pradená. Väčšinou sa ale splieta...

Cena 10,90 €
Viac
Skladom

Kód: Gsb

The Ultimate Granny Square sourcebook

Pri pohľade na túto knižku som si povedala, že to bude nuda, tie štvorčeky. Ale poviem vám, kniha ma veľmi milo prekvapila, štvorčeky sú ozaj nápadité, s diagramom aj popisom ako ich uháčkovať. Dokopy ich nájdete 100. Kniha je v anglickom jazyku.  Väzba: mäkká väzba Rozmery: 208 strán, 254 x 190mm ISBN: 978949164293 Jazyk: anglický

Cena 21,95 €
Viac
Skladom

Kód: SHTEC

Sada háčikov TULIP Etimo červená 1,8mm - 5mm

Túto sadu háčikov ocenia všetky skúsené háčkarky, ktoré si potrpia nie len na kvalitu, ale aj na dizajn. Háčiky sú kvalitne vypracované, dobre sadnú do ruky. Špičky háčikov sú tak tvarované, aby sa vám s nimi naozaj pohodlne háčkovalo. A okrem iného majú krásne látkové bodkované púzdro a sú ČERVENÉ. :) Sadu dostanete v praktickom púzdre a navyše v...

Cena 109,00 €
Viac
Skladom

Kód: 241 horčicová

Značka: Rial filati

Merino vlna na pletenie Morbidone 100g - 180m

Zloženie: 100% merino vyrobené v Taliansku Hmotnosť: 100g Návin: 180m Ihlice / háčik: 4,5mm - 5,5mm Skúška očiek: 18 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Worsted Na čiapku budete potrebovať 1 klbko.  Na stredne veľkú šatku 4 klbká.  Na pletený dámsky sveter veľksoti M 7 klbiek.  Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky...

Cena 7,50 €
Viac
Skladom