Vzduch - zo slovenských ovečiek

8 ks   
9,90 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 100% slovenská vlna plemena suffolk

Hmotnosť: 100g

Návin: 550m

Ihlice/háčik: 2,5mm

Skúška očiek: 32 očiek na 10cm

Hrúbka priadze: Lace

Počítajte prosím s tým, že slovenský Suffolk, nie je juhoamerické merino. :) Preto ju citlivým ľuďom neodporúčame na kúsky, ktoré sú určené priamo na telo. 

"Drsnosť" Suffolku môžete zjemniť, ak ku tejto priadzi pridáte nepríklad mehér.

Popis

VZDUCH je názov plemennej vlnenej priadze, tenkej dvojnitky. Pochádza z vlny oviec suffolk a je spracovaná na Slovensku.

Suffolk predstavuje "zlatý stred" medzi rôznymi typmi vlny v jemnosti aj odolnosti. Je nadýchaný, pružný, hrejivý a odolný. V hrubšom prevedení, napríklad v priadzi ONA, alebo SPOLU sa hodí na vrchné oblečenie .

VZDUCH je ale tenučká, čipková priadza, zosúkaná z dvoch vrstiev, čo znamená, že jej svedčia otvorené dierkované vzory. Je ľahučká a pritom pevná. Je ako stvorená na jemné šatky či letné ľahké svetríky, prípadne na kombinovanie s ďalšími priadzami a pletenie dvojmo.

 

Vlna plemena suffolk

Suffolk je pôvodne anglické plemeno oviec, z nížin, dnes svetovo veľmi rozšírené a prispôsobivé. Chová sa však primárne na mäso, preto jeho vlna býva často považovaná za vedľajší produkt.

To je samozrejme škoda, pretože je hustá a pružná a spadá do kategórie vlny, ktorá sa stále príjemne nosína tele, ale je omnoho odolnejšia ako jemnejšie typy vlny.

Vlna plemena suffolk dokonca patrí medzi tie, ktoré sa až tak ľahko neplstiaPri údržbe hotových výrobkov to môže byť výhoda, pretože nehrozí tak výrazné zrazenie pri praní, navyše sa nežmolkuje tak ako jemnejšia vlna. Ak by ste ju splstiť chceli, dá sa to, ale musíte sa posnažiť :)

Suffolk ovca

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: Neparfumovaný

Eucalan na pranie vlny 100 - 500ml

Eucalan je prírodný prostriedok na šetrné pranie vašich vlnených kúskov.  Objem: 500ml (cca 100 dávok na ručné pranie - 5ml prostriedku na 5L vody) Varianty: Natural, Eukalyptus, Jasmín

Cena 19,50 €
Viac
Skladom

Kód: 010 fluo

Značka: Malabrigo

Merino vlna Malabrigo Worsted 100g 192m

Zloženie: 100% merino Hmotnosť: 100g Návin: 192m Ihlice/háčk: 4 - 5mm Akúška očiek podľa štítku: 18 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Worsted Na pletenú čiapku potrebujete 1 pradeno. Na stredne veľkú pletenú šatku cca 3 pradená.  Na pletený sveter veľkosti M potrebujete cca 6 pradien.  Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené...

Cena 13,80 €
Viac
Skladom

Kód: 133 reflecting pool

Značka: Malabrigo

Merino vlna na pletenie Malabrigo Rios 100g 192m

Zloženie: 100% merino superwashHmotnosť: 100gNávin: 192mIhlice/háčk: 4 - 5mmSkúška očiek podľa štítku: 18 očiek na 10cmHrúbka priadze: WorstedNa pletenú čiapku potrebujete 1 pradeno.Na stredne veľkú pletenú šatku cca 3 pradená. Na pletený sveter veľkosti M potrebujete cca 6 pradien. Návod na pletenú čipaku v slovenskom jazyku s fotkami a popismy nájdete...

Cena 15,90 €
Viac
Skladom

Kód: BBŠ

Vymeniteľné špičky Basix birch 3mm - 15mm

Vymeniteľné špičky vyrobené z brezového dreva. Sú ľahučké, príjemne sa držia v rukách, necinkajú a nie sú chladné ako bežné kovové ihlice. Je potrebné ich spojiť LANKOM takej dĺžky, akú práve potrebujete na svoj projekt. Lanko je potrebné si objednať osobitne. 

Cena 5,10 €
Viac
Skladom

Ihly na plstenie

Ihly na plstenie majú po stranách drobné drážky, do ktorých sa zachýtáva vlna keď ju prepichneme a tým sa vlákna spletú do seba. Hrubá ihla sa používa na "hrubú" prácu na začiatku plstenia. Tenšími ihlami viete neskôr presnejšie dorobiť detaily.  Dĺžka každej ihly je 7,8cm. Priemery ihiel: 0,5mm; 0,6mm; 0,7mm.

Cena 2,30 €
Viac
Skladom

Sada laniek na blokovanie Lazadas MIX

Sada obsahuje: 4 ohybné kovové "lanká" dlhé 90cm, 3 ohybné kovové "lanká" dlhé 180cm, 30 kusov T-pins špendlíkov. S touto sadou laniek a špendlíkov nablokujete (vypnete do požadovaného tvaru) pletené, alebo háčkované detské deky, šatky, svetre. Viete ich ohýbať napríklad do oblúku. Vždy sa potom narovnajú naspäť.

Cena 33,00 €
Viac
Skladom

Kód: 16

Značka: Drops

Safran 50g 160m

Zloženie: 100% bavlna Hmotnosť: 50g Návin: 160m Ihlice/háčik: 2-3mm Skúška očiek podľa štítku: 24 očiek x 32 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Sport Vyrobené v EU. Oeko-Tex® certifikát. Návody na oblečenie, hračky, plavky v českom jazyku. Akcia platí do 12.4.2024

Cena 1,10 € Základná cena 1,55 €
Viac
Skladom

Kód: KIB2/6

Kruhové ihlice Basix 80cm 2-6mm

Kruhové ihlice hliníkové. Sú pomocníkom hlavne pre začiatočníkov. Hliníkový povrch nie je úplne hladký a preto sa vlna po nich  nešmýka veľmi rýchlo a očká nelietajú kade tade.  Hrúbka: 2mm - 6mm Dĺžka: 60cm - 150cm

Cena 2,80 €
Viac
Skladom