Zmesová priadza bavlny a merina na pletenie Jardim

1 maslová
40 ks    1 maslová
Vyberte si farbu
4,80 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 45% bavlna, 55% merino SW

Hmotnosť: 50g

Návin: 230m

Ihlice/háčik: 2 - 3mm

Skúška očiek: cca 23 očiek na 10cm ihlicami 3 - 3,5mm

Hrúbka priadze: Sport

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Popis

Miešanie rôznych druhov materiálov môže mať viacero dôvodov. Vlna, vo vlneno bavlnenej zmesi, má za úlohu udržať hotovému výrobku lepšie tvar, kedže je pružnejšia. Bavlna zas robí priadzu "menej hrejivou". Taktáto zmes je idálna na prechodné obdobia ako sú jar a jeseň. No dajú sa nosiť aj v lete, ak je úplet deravejší a vy zrovna nežijete na rovníku, alebo aj v zime, ak nie ste extra zimomravý a potrebujete len nejaký pekný kúsok do kancelárie. 

Priadza je určite vhodná aj na pletenie či háčkovanie pre deti. Vieme si z nej predstaviť krásne deky, bodyčka, svetríky či šatočky. 

Tým, že je táto priadza tenšia sa hodí aj na rôzne "experimenty". Môžete ju miešať s rôznymi druhmi mohéru, môžete ju dať dvojmo a upliesť si napríklad aj takýto sveter, prápadne k nej môžete pripliesť inšiu tenkú priadzu a dosiahnuť tak "žíhaný" efekt. 

Detské šatočky na 3 - 6 mesiacov. Treba na ne 1 aj kúsok klbka (môžete prípadne dokombinovať s niečím čo máte doma. (pôvod obrázku)

Aj takéto milé gaťušky môžete upliesť z Jardim. Nie je síce pri nich uvedená spotreba, ale na veľkosť 2 - 4 mesiace odhadujeme klbko aj kúsok, niečo ako na šatočky vyššie. Pletené boli 3,5mm ihlicami. (pôvod obrázku)

Tu tiež nie je bohužiaľ uvedená spotreba, ale bábätkovskej inšpirácie nie je nikdy dosť. A hlavne keď sú gaťuše upletené z Terry, ktorú máte aj vy, aj my vo veľkej obľube. (pôvod obrázku)

Tento svetrík na 2 ročného človiečika je upletený z dvoch klbiek na 3mm ihliciach. (pôvod obrázku)

Ďalší svetrík na 2 ročné dieťa len potvrdzuje spotrebu na dve klbká na takýto kúsok. (pôvod obrázku)

Suknička je bez spotreby, ale inšpirovať nás môže aj bez toho, nie? :) (pôvod obrázku)

Ešte takýto svetrík na 6 - 7 (veľkosť 122 - 128) rokov z 3 žltých klbiek a nejakého zbytku, čo určite nájdete doma. (pôvod obrázku)

Toto si uložíme pod detské veci. Lebo síce je to šál, jemne deravý, ale je pri ňom okrem spotreby aj rozmer (takže si to môžete premietnuť na deku ;) ) Použité boli ihlice 3,75mm, 3,5 klbka a rozmer je 44cm x 205cm. (pôvod obrázku)

Na tejto šatke sa spojil Jardim s mohérom. Je to ozaj podarená kombinácia. (pôvod obrázku)

Pletená šatka na 4mm ihliciach zo 120 gramov - necelé 3 klbká. (pôvod obrzáku)

4 klbká boli potrebné na veľkú šatku pletenú vrúbikom na 4mm ihliciach. (pôvod obrázku)

4 klbká budú stačiť na takýto väčší top. (pôvod obrázku)

Tu vznikla zaujímavá koombinácia priadze Jardim spolu s Galinou. Minuté boli dve klbká z jednej a dve z druhej. (pôvod obrázku)

Vypletať sa dajú aj letné trikčá. Na toto konkrétne bolo minuté jedno biele klbko a 3 žlté. (pôvod obrázku

Na takéto letné tričko vám postačia necelé tri klbká. (pôvod obrázku)

Voľný strih pod pazuchami, vie byť veľmi pohodlný. 5 klbiek vám postačí. (pôvod obrázku)

5 klbiek a 2,5mm ihlice boli použité na tento L-kový kúsok. (pôvod obrázku)

4 klbká vám bude trba na takúto nádheru. (pôvod obrázku)

Na teni stý kúsok s krátkym rukávom a o niečo menšiu veľkosť stačili 3 klbká. (pôvod obrázku)

Rukáv sa od obrázku k obrázku predlžuje a na tento svetrík bolo minutých už 5 klbiek. (pôvod obrázku)

Ďalší vypletaný kúsok. Na takúto veľkosť bolo potrebných 5 farebných klbiek a jedno biele. Pletené 3,5mm ihlicami (pôvod obrázku)

Na takéto S-kové šaty s dlhým rukávom bolo treba 11 klbiek. (pôvod obrázku)

K tomuto svetríku máme presný počet klbiek k jednotlivým veľkostiam. Takže si ich treba pripraviť nasledovne: XS - 4 klbká, S, M - 5 klbiek, L, Xl, XXL - 6 klbiek. Musíme uznať, že je to výborná spotreba - treba málo klbiek - čiže sa minie menej peňazí a svetrík bude ľahučký. Ihlice si treba nachystať vo veľksoti 3mm. (pôvod obrázku - nájdete tam aj odkaz na platený návod)

Tu keď som uvidela, že bol svetrík pletený 2mm ihlicami, až ma jemne striaslo. Muselo to teda trvať dlho, ale je to vydarený kúsok z 5 klbiek. (pôvod obrázku

Spotreba platí aj pri ďalšom svetríku, kde bola treba na veľkosť L 6 klbiek. Pletené 3,5mm ihlicami. (pôvod obrázku

L-kový svetrík a 6 klbiek. (pôvod obrázku)

Takto bude vyzerať Jardim keď ho spojíte s mohérom. Vznikne ňuňkavá nadýchaná vec. Či už svetrík, šatka, deka, čokoľvek. Záleží už len od veľkosti použitých ihlíc, aké nadýchané to bude. Čím väčšie ihlice, tým väčší obláčik. (pôvod obrázku)

Na tomto svetríku prebeho práve spojenie Jardim s mohérom. Boli potrebné 4 klbká z každého druhu a ihlice vo veľkosti 4,5mm a 5mm. To muselo ísť ako po masle - aj vďaka veľkosti ihlíc aj čo do pocitu na prstoch z materiálu. :) (pôvod obrázku)

Originál návod od výrobcu tejto priadze nájdete priamo na ich stránke. Je síce po portugalsky, ale skúsenejšie pletiarky určite poteší rozkres vypletaného vzoru, od ktorého sa potom ďalej vedia odraziť. Na svetrík boli použité 2 klbká z modrej priadze a po jednom klbku z ďalších 7 farieb. 

Na tenšiu prechodnú pletenú čiapku vám postačí jedno klbko. (pôvod obrázku)

Pri tejto háčkovanej šatke bohužiaľ nebola uvedená presnejšia spotreba. Ale dávame to sem pre predstavu, že aj takéto peknoty sa dajú z Jardim vyrobiť. (pôvod obrázku)

Pri tomto svetríku je uvedená veľkosť M a spotreba 7 klbiek na takýto háčkovaný kúsok. (pôvod obrázku)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Ihly na plstenie

Ihly na plstenie majú po stranách drobné drážky, do ktorých sa zachýtáva vlna keď ju prepichneme a tým sa vlákna spletú do seba. Hrubá ihla sa používa na "hrubú" prácu na začiatku plstenia. Tenšími ihlami viete neskôr presnejšie dorobiť detaily.  Dĺžka každej ihly je 7,8cm. Priemery ihiel: 0,5mm; 0,6mm; 0,7mm.

Cena 2,30 €
Viac
Skladom

Počítadlo riadkov na zavesenie

Toto počítadlo riadkov je praktické hlavne v tom, že si ho viete zavesiť ako na rovné, tak aj na kruhové ihlice. Vďaka nemu budete vždy vedieť v ktorom riakdu sa práve nachádzate. 

Cena 5,95 €
Viac
Skladom

Kód: 2340 ružovo zelená

Značka: Schoppel wolle

Tenká bavlnená priadza Zauberball cotton 100g 420m

Zloženie: 100% bio bavlna Hmotnosť: 100g Návin: 420m Ihlice/háčik: 2 - 3mm Skúška očiek podľa štítku: 30 očiek x 42 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Sock / Fingering Na fotke sú tri klbká z dôvodu aby ste videli všetky farby, ktoré cez klbko prechádzajú, každé klbko je rôzne navinuté, preto sú odlišné. Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry.

Cena 11,90 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami