Kid silk 25g 200m

01 smotanová
18 ks    01 smotanová
Vyberte si farbu
5,05 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 75% mohér, 25% hodváb

Hmotnosť: 25g

Návin: 200m

Ihlice/háčik: 3mm

Skúška očiek podľa štítku: 23 očiek x 30 riadkov na 10x10cm

Hrúbka priadze: Lace

Kid silk je luxusná, ľahká ako pierko. Vhodná na menšie projekty - šály, bolerá, ľahučké svetríky. 

Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry.

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Návody v českom jazyku.

Návody v anglickom jazyku.

Popis

Kid Silk je priadza vyrobená z mohéru a hodvábu, ktorá vám umožní vytvárať elegantné a chlpaté odevy. Je veľmi mäkká a príjemná na dotyk a zároveň je aj veľmi ľahká. Je ideálna na výrobu odevov, ako sú šály alebo topy vo vašich obľúbených farbách. Doprajte si jemnosť a vysokú kvalitu mohéru, pletený výrobok bude pôsobiť ako obláčik na vašom tele.

Mohér

Tak isto ako vlna, aj mohér sa zaraďuje medzi proteínové vlákna - vlákno zvieracie pôvodu, konkrétne sa získava zo srsti angorskych kôz, ktoré sa chovajú v najmä v Južnej Afrike a Texase v USA. Mohér sa vyznačuje vysokým leskom a odolnosťou a často sa preto používa v zmesiach iných vlákien, aby im taktiež pridali takéto vlastnosti. V zime je hrejivý, pretože má vynikajúce izolačné vlastnosti, zatiaľ čo jeho vlastnosť odvádzať vlhkosť, z neho robí dobrý materiál aj na leto. Je trvácny, prirodzene elastický, nehorľavý a odolný proti pokrčeniu. Považuje sa za luxusné vlákno, ako kašmír, angora a hodváb, a môže byť drahší ako väčšina ovčej vlny. 

Mohérové vlákno sa líši od ovčieho vlákna svojimi šupinkami na povrchu vlasu - má ich tiež, ale nie sú natoľko vyvinuté ako ovčie, iba naznačené a preto je výsledný materiál mimoriadne mäkký. 

Hodváb

Prírodný alebo pravý hodváb je mäkké, pevné a jemné vlákno. Radí sa medzi proteínové vlákna, pretože je tvorené výlučkami žliaz motýľa priadky morušovej. Z nich si motýľ vytvára kuklu, ktorá je následne rozvinutá a spriadaná do vlákna. Výroba hodvábu bola známa v Číne už pred 2500 rokov pred našim letopočtom!

Hodváb sa radí medzi najjemnejšie vlákno na svete, ktoré je zároveň veľmi pevné - dá sa porovnať s oceľovým drôtom rovnakej hrúbky. Je prirodzene lesklé, elegantné, dokonalé najmä do teplého počasia, pretože príjemne chladí. Jemnučká priadza je ideálna pre každú pokožku, vôbec sa nemôže stať, že vás bude pichať. Hodvábna priadza sa veľmi často kombinuje s inými materiálmi, ako je napríklad merino, mohér, alpaka - vzhľadom na vysokú pevnosť hodvábu, vďaka týmto materiálom ho to robí o trošku pružnejším.

Drops Design pri všetkých hodváboch má certifikát cruelty-free, čo zaručuje, že materiál bol získaný až po tom, čo sa motýľ vyliahol a vyletel, a následne sa spracoval až hodvábny odpad z kukly.

Pranie

Mohérovo-hodvábne výrobky sa podobne ako iné výrobky zo živočíšnych vlákien nemusia prať tak často. Od rôznych zápachov ich viete vyvetrať zavesením do priestoru a od rôznych fľakov a škvŕn ich odporúčame prať v studenej vode v rukách so špeciálnymi mydlami na pranie vlnených výrobkov. Pri žmýkaní výrobok nestáčame, ale radšej stlačíme do guličky a vyžmýkame od prebytočnej vody. Doporučujeme sušiť na rovnej ploche položené na uteráku.

Použitie priadze Kid Silk

Vzhľadom na to, že je táto priadza neuveriteľne tenučká a ľahká, málokedy sa využíva samostatne. Ak by ste sa však chceli vypiplať a vyhrať na tenkých ihliciach, odporúčaná veľkosť od výrobcu je 3,5 mm - s takouto hrúbkou si môžete vytvoriť rôzne čipkované, nadýchané šály či šatky alebo plédy, bolerá alebo ľahké svetríky. Takýto tenký mohér vyzerá dobre aj na okrajoch svetríka alebo iných výrobkoch, ktoré boli štrikované z iného materiálu a na výrobku fungujú ako ozdobná čipka.

Ďalší spôsob, akým môžete využiť túto priadzu, je štrikovať alebo háčkovať dvojmo, či už rovnakou priadzou alebo s úplne inou - jednoducho použijete dve vlákna naraz z dvoch rôznych klbiek. Doporučujeme vždy používať väčšie ihlice či háčik, aby výsledný materiál nebol “ubitý”, ale zostal nadýchaný a ľahký. I napriek tomu, že sa vám bude možno zdať, že materiál bude deravý, pri chlpatom mohéri to funguje inak - dierky budú vyplnené chĺpkami a výsledok bude pôsobiť ako obláčik. Veľkosť ihlíc ako vždy závisí od vášho štýlu práce - ak viac uťahujete, siahnite po väčších ihliciach a naopak. Ak štrikujete s úplne iným materiálom dvojmo, veľkosťou ihlíc sa opierajte o odporúčanie pri hrubšej priadzi a pokojne môžete pridať aj o pol čísla, alebo aj o celé číslo na viac.

V našej ponuke nájdete širokú paletu jednofarebných klbiek, ktoré sa dajú ľahko kombinovať aj medzi sebou, ale aj s inými priadzami. Ak vám farebný výber nepostačuje, rovnakými priadzami s rovnakými vlastnosťami sú aj Aurora od značky Rosarios4 a náš ručne farbneý Mohér s hodvábom.

Našou obľúbenou kombináciou je Kid Silk spolu s Baby AlpacaSilk od Drops - dve jemné, hebké priadze spojené do rozplývajúceho sa materiálu. Môžete skúsiť nakombinovať rovnaké odtiene alebo rôzne - ak spojíte vybraný farbený odtieň s bielym mohérom, vytvoríte krásnu pastelovú farbu. Priadza z rovnakého materiálu je aj naša ručne farbená Mohér s hodvábom - jednofarebný Kid silk môže fungovať ako doplnková farba k týmto našim mnohofarebným.

Ďalšie vlnky, s ktorými môžete Kid Silk kombinovať je napríklad Air alebo Cotton Merino od Drops, tenkým Baby Supremo od Rial Filati, Madragoa, Balada od Rosarios4, alebo Cashmere Queen, Bio Merinos od Schoppel wolle. Môžete ňou aj zjemniť rôzne rôznofarebné priadze ako napríklad Mille Colori Baby od Lang yarns, Zauberball Crazy od Schoppel wolle, alebo Sock od Malabrigo Ako vždy, záleží iba od veľkosti vašej fantázie. Viac nápadov nájdete tu: https://www.garnstudio.com/search.php?action=browse&y=86&lang=en.

Firma Drops

Drops Design je nórska značka pôsobiaca na trhu už od roku 1982. V ich ponuke nájdete obrovské množstvo druhov priadzí a tento sortiment neustále rozširujú. V posledných rokoch sa snažia dostať na vlnu udržateľnosti - postupne vyraďujú zo svojej ponuky priadze s umelými vláknami, resp. sa ich snažia znížiť na minimum a zamerali sa na priadze z prírodných materiálov, ktoré sú ľahko odbúrateľné. Prezentujú transparentnosť - o každom ich materiáli sa snažia dozvedieť odkiaľ pochádza a akým spôsobom bol získaný a spracovaný. Mnohé z ich produktov majú certifikáciu OEKO-TEX® Standard 100, ktorú vydáva globálna asociácia nezávislých výskumných a testovacích inštitútov pre bezpečnosť pri výrobe a udržateľnosť textilného priemyslu. Obmedzujú používanie chemických látok pri výrobe s cieľom ochrániť ľudské zdravie a životné prostredie pred rizikami, ktoré by takéto chemikálie spôsobovali.

Neustále taktiež pracujú na znižovaní ich uhlíkovej stopy. Ako prvý začali ponúkať vzory na štrikovanie a háčkovanie zadarmo na svojich stránkach, aby predišli tlačeným verziám, ktoré sú zároveň kedykoľvek dostupné, inkluzívne a preložené do rôznych jazykov (nájdete tam aj veľa návodov v českom jazyku). Svojou produkciou a prácou chcú podporovať slow fashion, pretože móda, módny priemysel a oblečenie sú každým dňom obrovským problémom. Tvorbou vlastného oblečenia sa vyhýbame lacným trendom a zároveň si môžeme prispôsobovať naše predstavy o výslednom štrikovanom či háčkovanom produkte, o ktorý sa budeme aj lešpie starať, dlhšie ho nosiť, pretože reálne oceníme skutočnú prácu na našom výsledku.

Spotreba a inšpirácia

V nasledujúcej tabuľke je približný prehľad spotreby na vybrané projekty.

Doplnky

Malá šatka

2 klbká - 50 g

Stredne veľká šatka

3 klbká - 75 g

Nákrčník

1 klbko - 25 g

Čiapka štrikovaná dvojmo

1 klbko - 25 g

Šál veľ. 140 x 45

3 klbká - 75 g

Deti

Pletené bolerko veľ. ⅞ rokov

3 klbká - 75 g

Pletené bolerko veľ. 11/12 rokov

4 klbká - 100 g

Ženy

Dlhší pletený kardigan/ pulóver veľ. S

7 klbiek - 175 g

Dlhší pletený kardigan/pulóver veľ. L

8 klbiek - 200 g

Dlhší pletený kardigan/pulóver veľ. XXXL

11 klbiek - 275 g

Kratší svetrík pletený dvojmo veľ. S

7 klbiek - 175 g

Kratší svetrík pletený dvojmo veľ. L

9 klbiek - 225 g

Kratší svetrík pletený dvojmo veľ. XXL

11 klbiek - 275 g

Letné pletené pončo veľ. S/M

3 klbká -75 g

Letné pletené pončo veľ. L/XL

4 klbká - 100 g

CYAsGyEGU3WFgrtBFXhObI8uwuy4pTHfDMIReFhRqCrqabjOBFm99yzB7ka7ZyrF_pfLAwTL1vw8nwrNRG03BYdl1fe0f74ZRynIZISk_s3IKswA9txpqtVmLLFKq9pVsVVu-mfu

Príklad spojenia priadzí od Drops Air a Kid Silk. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/annierikson/chunky-dahlia-solo)

-ywGLwoQVQuzjAd-06HoVjsW7pIHINyuldXavF74hQD4yp7QShyOAWUDSA5MtRfYXJA-xkWJ-ctI9Ga3-zOMulrhNGPGGz1WyOgmsdNEoDZkMuklDmvr--8lbHvcXc3EEOwhB5JG

Svetrík štrikovaný dvojmo na väčších ihliciach pre väčšiu nadýchanosť a zároveň rýchlejšiu prácu. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/MashaZyablikova/october-day-sweater-2)

jJank8-tcH8EtuWU4qriNiLB_J1Ka230GdGE_OQQ9_1tML1RB-G7xkSQmVdlYCNZDFHOtvuT5n2dvK5pvOlG1GxTPUQwCaYB57gcojCETXfx2aJAdMctyTswlHr0CWiigS-G3RJX

Krásnym nápadom je prepojenie chlpatého mohéru v hračkách - môžete vytvoriť jemné chĺpky na povrchu háčkovaného zvieratka a mohér vám zároveň zaručí, že nebude pichľavý.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/AnnetteKolzow/ducklings)



06FOAaWeS1t5fRsL9cfuq3PXb4uEh2wp1i2VMCshw9xcJP4BHIKZmCwXXqJT_ySZYtUpCZg3mr2z0si2UpA75SxLc4Ry24C0zUbPklVYGdjE7gqz3N62iZubTBGBuj7qpkmfvS20

Ďalšia z mnohých ukážok štrikovaných dvojmo s rôznymi priadzami. Jednofarebná základná priadza v krémovej farbe je zmiešaná s pudrovou ružovou Kid Silk a vytvára žíhaný efekt.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/bobinettebinette/pivoine)

8pfBauHgOQufxWw32AMIQYMPiXsXuiGoiTzrSgaY8hof7P7BPJfB-sVsiCe0p4kPAl9ACHs5ncaOMxydsr4BIQyEvCCrze8mvf23Sk6J24HH5UF9Pua9ZDP3MKruqFAcHbRfwJW1

Kombinácia Air a Kid Silk.(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Eclatdelune59/sunday-sweater)

WoOi5Z9AYlXVt3sNYQe-TTuBv1QJZ729YoS5uhW_PQU_fivkexB4O6yN58LKlwjeo862znM4O1fhQjxJ9m9BCJSTxJQKdOYx1A_3rh756s2i1T7kEaPwxl16f64hjs9JAUi0wRks

Kid Silk štrikovaný dvojmo - tento konkrétne nás láka nosiť ho každý deň.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/pmstar-handmade/sorbet-blouse)

nCrkUHhaQlTQzvRXEoG_f4V5zuzupq3sXpJb7AqfeCLgU7q_Um72TxgjHXV3u8c7XY7A-Kkr_KkpM1s1QqbSRe906sLQNbWxHNHrX_ujLq7yocbhgNuCjI057GwQIm1mgLJmiYN8

Béžová Lima od Drops, ktorú nájdete tiežv našej ponuke, spolu s béžovým Kid Silk. Naozaj to viete kombinovať s hocičím.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/nic412/sweater-no-9-2)



G0wsZVUeWoUF6p0M0IY6vzTgwSd1pRGhs1u0cmreCRxmHwHDJ6dG_6KwG3fholz40bnnds7X2YWugqHoVa4HRK0c1OqEyZucpKxBHGCsfZpAY41v3rDb3dVmf_MpAtohkkEXo7xu

Ľahký svetrík uštrikovaný z jedného vlákna Kid Silk - troškou trpezlivosti je všetko možné. 

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/made-by-anja/kyoto-sweater)

BlsQAcdOyIwQKIJLc4JN_yxQF60ln4XMxAfRk6bJXu3l9GaC0EdBAJBgjK1HWLV1qLawByHTQMLUFWCemvPDRrzkRXVF4kg-0BAmn68rwpkSRyXkvB1E4fy1kW1Cur8wLJUnbqqk

Šatka uštrikovaná na 3 mm ihliciach s jedným vláknom priadze.

(Kid Silk: https://www.ravelry.com/projects/Raijis/musta-kidsilk-huivi)

DEZ4vUqloZe3B5I26T1b1pNeTR_xoo_WuvqInDDlLrpSQExLQK2KqZ_1dwOQh1ZBIlgxK1K1U_kOwtqfPCinA6iA8ZdFLBjCHU5ZXny2VYpzD0Ic6RG3jA8FIO5Ae-5AMaI_Ar7r

Základná hrubšia biela vlnka v kombinácii s rôznymi farebnými odtieňmi Kid Silk.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/defeitodefeitio/40-2-autumn-flower

Sd87SCtvNuHskdefEMQ6FR0kilSqL5kyMG3ChujCp5TqKdZcXbGxN_FtyKI9UcSZn8pBmJycAUb73VlwhfFyp2poLfXPJCQPPkP4ttScYZLbLhFCighzTmyZtseCYdiF99tG5T3F

Na takúto kuklu môžete použiť naše Baby Supremo od Rial Filati s Kid Silk. 

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/TheaPuenktchen/baby-bear-balaclava)

gl1sW3y-aMPWKjctCvl5JppwbQXYK1LZ4O7bMDNZBLX0oWiZ-T6cwpT78Hbe_HVQy0hMmIGSqxv5OkeNX9rrNpTn64ZcuMeNsL3orjaiSWFHb505PfAXF0LYQqQjmVFQdvVA5c7A

Kardigán, ktorý je upletený z priadze Kid Silk a zároveň aj s BabyAlpaca Silk od Drops - táto priadza podporuje jemnosť mohérového Kid Silku.

(Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Knittingwithcalm/emmanuel-cardigan)

mWbz-i_WGSGIPMAxVzZYSfwMk36dDkyzV1pO2MRNUH7TQaL00D7pbvvrO0TayryaDzloYDo7LYZYRoQkE0tJ_7sxBkRL-PS8gbkrxTrZKfeqcK3Iri2DMevOFVWcNDqmWZ3Llmpf

Pletené jednou nitkou a dvoma rôznými farbami - výsledkom je obláčiková, hrejivá šatka, ktorá vás bude jemne hladiť na pokožke. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/maorie58/soquco-soft-quick--cosy-2)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: 3

Lace 100g 1200m

Zloženie: 80% extra fine merino, 20% hodváb Hmotnosť: 100g Návin: 1200m Ihlice/háčik: 2 - 3mm Hrúbka priadze: lace Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. Prosím, uistete sa, že si objednávate dostatočné množstvo vlny na váš projekt. Farebné kombinácie nie je možné reprodukovať.

Cena 18,00 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: MCW

Mosaic Crochet workshop

Knižka v ktorej nájdete návody na mozaikové vzory pomocou ktorých si potom môžete uháčkovať rôzne doplnky ako deky, vanúkše, kapsičky. V knižke je všetko podrobne vysvetlené, popísané, znázornené a ukázané v rôznych farebných kombináciách.  Väzba: mäkká Počet strán: 128 ISBN: 9781446308424 Jazyk: anglický

Cena 22,00 €
Viac
Skladom

Kód: DnoKruh

Dno na košík kruh

Kruhové dno z 3mm preglejky. Priemer dierky - 1cm. Dno je určené na pletenie košíkov zo špagátov.  AKO UHÁČKOVAŤ KOŠÍK 

Cena 1,30 €
Viac
Skladom

Kód: 554 belmont

Shetlandská priadza na pletenie Croft Aran 100g 166m

Zloženie: 100% Shetlandská vlna Hmotnosť: 100g Návin: 166m Ihlice/háčik: 4 - 5mm Skúška očiek: 18 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Aran Na čiapku vám stačí 1 pradeno.  Na jednoduchý dámsky sveter veľkosti M budete po trebovať 5 pradien.  Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 10,80 €
Viac
Skladom

Customer Reviews

Based on 19 reviews
95%
(18)
5%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jarmila Juracicova

Kid silk 25g 200m

L
Luba
Kid silk

??

A
Anka

Kid silk 25g 200m

M
Martina Ukova

Kid silk 25g 200m

M
Mina
Drops Kid Silk

Skvela jemnucka vlna na svetrik :) Objednavka prisla velmi rychlo. Za mna maximalna spokojnost!