Melírová merino priadza na pletenie Edition 3 50g 150m

2333 Ipanema Beach
20 ks    2333 Ipanema Beach
Vyberte si farbu
9,30 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 100% merino

Hmotnosť: 50g

Návin: 150m

Ihlice/háčik: 3 - 3,5mm

Skúška očiek podľa štítku: 25 očiek x 36 riadkov na 10x10cm

Hrúbka priadze: Sport

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Popis

Edition 3 je veselá jemná melírová priadza. Melír je umocnený tým, že priadza je vlastne stočená z dvoch melírových priadzí. Každé klbko je jedinečné a farby sa tam striedajú rôzne "rýchle" a v rôznom poradí. Preto aj na produktových fotkách vidíte 3 klbká tej istej farby, lebo na povrchu jedného klbka nie je vidno všetky farby, ktoré klbkom prechádzajú. Môžete ňou pliesť samostatne, no omnoho zaujímavejšie vynikne keď robíte pásiky, alebo vypletáte vzor. Kombinovať ju môžete napríklad s týmito jednofarebnými priadzami z našej ponuky. 

Hodí sa k nej Balada, zmes merina a hodvábu, alebo Vovo - jemná portugalská vlna. Dokonca sme na Ravelry zhliadli aj kombináciu s hrubšou ponožkovou priadzou Zauberball Stärke 6, takže fantázii sa naozaj medze nekladú. 

Orientačná spotreba pre rôzne druhy výrobkov:

Obyčajná pletená čiapka bez vyhnutia 1 klbko
Bábätkovský sveter 0 - 1 rok 2 klbká
Rukavice (detské z jedného) 1 - 2 klbká
Šál (záleží od šírky a dĺžky...) 3 - 5 klbiek
Pletený dámsky sveter veľkosti M 8 klbiek

Ako každú priadzu, aj Edition 3 oditeň 2296 English garden môžete spojiť s jednofarebným mohérom alebo to ešte vystupňovať farebným ručne farbeným mohérom. Tieto rukavice vyzerajú ako pocukrované. :) (Pôvod obrázku)

Alebo táto pani sa rozhodla zjemniť farby odtieňa 2301 Taupunkt ružovým mohérom. Farebných klbiek minula 7 a mohéru jej bolo tým pádom treba 1050 metrov. (pôvod obrázku)

Takto vyzerá priadza keď sa pletie samostatne z odtieňu 2299 Wärmebild. Vytvárajú sa viac menej pravidelné pásiky v nepravidelnom poradí. Škoda, že sa pri týchto šatách neuvádza, koľko bolo minutých klbiek. Pani to plietla podľa návodu z nejakého nemeckého časopisu. Asi sa k nemu len tak ľahko nedostaneme, tak sa môžeme aspoň pokochať. (pôvod obrázku)

Tento šál je upletený zo 4 klbiek odtieňu 2298 Waschtag. Aspoň vidíte aký široký a dlhý šál sa dá upliesť zo 4 klbiek. My si myslíme, že je to dobrá veľkosť. (pôvod obrázku)

Z toho istého oditieňu je aj tento bábätkovský svetrík. Minutých bolo 1,5 klbka. (pôvod obrázku)

Aj technika Entralac dá dobre vyniknúť melírovým klbkám. Tu je použitý odtieň 2328 Gartentage. 

Zaujímavé je aj spojenie dvoch melírových klbiek, ako v tomto prípade vlnovkového šálu. (pôvod obrázku)

Alebo na tomto svetri. (pôvod obrázku)

No a nasleduje zopár projektov, kde spojili farbné klbká Edition 3 s jednofarebnými. Vtedy vznikajú ozaj neskutočné veci.

Tu je ako farebné Edition 3 použitý odtieň 2296 English garden a pletený bol podľa návodu z Ravelry. (pôvod obrázku)

Tu je pre zmenu vypletaná čiapka z odtieňu 2333 Ipanema Beach. (pôvod obrázku)

Veľmi zaujímavé spojenie vie byť aj farebné klbko Edition 3 v tomto prípade v odtieni 2361 Tante Emma s mohérom. Ale nie pliesť naraz, ako na začiatku rukavice, ale na striedačku - vytvárať pásy. Vtedy vám vznikne striedanie jednoliatych farebných pásov s mohérovou pavučinou ako na tomto obrázku. (pôvod obrázku)

V spojení s jednofarebnou si môžete upliesť napríklad aj takúto šatku. Bolo na ňu minutých necelých 300m jednofarebnej a necelých 500m melírovej. Ako vidno na fotke, dva riadky plietli jednofarebnou a štyri riadky melírovou. Návod na takýto podobný model nájdete na našom blogu. (pôvod obrázku)

Samozrejme nesmie chýbať ani ukážka ponožiek. Z tejto priadze odporúčame ale len také ponožky do postele. Nemá v sebe polyamid/nylon a päty sa ľahšie prederú. Ponožky na každodenné nosenie je lepšie upliesť z ponožkovej priadze, ktorá čo to vydrží. Na týchto ponožkách skombinovali odtiene 2298 Waschtag a 2296 English Garden. (pôvod obrázku)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Urban knit

Urban Knit je kolekcia moderných severský dizajnov z Fínska. Nájdete v nej návody na jednoduché a nadčasové svetre, ponožky, šatky... Spolu až 21 návodov.  Rozmer: 21.5 × 2.0 × 27.5 cm Tvrdá väzba, strán: 191 Knižka je v anglickom jazyku.  ISBN: 978-952-7381-22-9

Cena 35,20 €
Viac
Skladom

Kód: 1036 berry

BFL fleece 100% britská vlna

Zloženie: 100% Blue Faced Leicester (plemeno ovce, z Britských ostrovov) Hmotnosť: 100g Návin: 225m Ihlice/háčik: 4mm Skúška očiek: 22 očiek na 10cm Hrúbka priadze: DK Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 13,90 €
Viac
Skladom

Kód: 1 fialová

Ručne farbená ponožková priadza Zebra 100g 366m

Zloženie: 80% superwash merino, 20% nylon Hmotnosť: 100g Návin: 366m Ihlice/háčik: 2-4mm Hrúbka priadze: Sock / Fingering Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. Ubezpečte sa, že máte dostatočné množstvo priadze na svoj projekt. Vlna je ručne farbená a farby nemožno reprodukovať. 

Cena 12,00 € Základná cena 18,00 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: s rúčkou

Odžmolkovač Gleener

V dvoch rôznych veľkostiach. 3 rôzne nástavce pre dokonalé odžmolkovanie: 1 - ideálne na hrubé tkaniny ako sú hrubé vlneneé svetre, vyrobené zo syntetiky, alebo ich zmesi,  2 - na stredne hrubé tkaniny ako kašmír, merino, prípadne na flís, 3 - zrevitalizuje vaše letné obelčenie, tričká, hodvábne zmesi a ultra delikátne oblečenie.  Kefa na žmolky - na...

Cena 19,90 €
Viac
Skladom

Kód: blue bell

Tides - vlna, hodváb 50g 287m

Zloženie: 70% vlna, 30% hodváb Hmotnosť: 50g Návin: 287m Ihlice/háčik: 3mm Skúška očiek podľa štítku: 25 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Lace / Fingering Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 5,40 €
Viac
Skladom

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Magda Knapova
Shift nákrčnik

Spokojnosť,rýchle vybavenie objednávky,ústretovosť,ochota.