Spolu - zo slovenských ovečiek

13 ks   
9,90 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 30% slovenská vlna plemena suffolk a 70% česká vlna plemena romney

Hmotnosť: 100g

Návin: 300m

Ihlice/háčik: 2,5 - 3,5mm

Skúška očiek: 25 očiek na 10cm

Hrúbka priadze: Sport

Jej názov SPOLU prezentuje spojenie vlákna z dvoch plemien a z dvoch bratských krajín: z vlny slovenských oviec suffolk a českých oviec romney marsh kent a je spracovaná na Slovensku. 

Popis

Vlna, strihaná z ovčieho plemena romney patrí z niekoľkých dôvodov medzi fajnovosti vo svete vlny:

  1. Je jemná a kompaktná, bez pesíkov

  2. Dosahuje dĺžku 15-20cm, čo podporuje jej hladkosť a trvácnosť v priadzi

  3. Má hodvábny hladký povrch a lesk

  4. Výborne sa plstí!

Keďže spája v sebe jemnosť, dĺžku pevnosť a hladkosť, patrí medzi tie najlepšie univerzálne využiteľné plemenné vlny. Môžete z nej vyrobiť naozaj takmer čokoľvek: svetre, čiapky, rukavice, ponožky či šatky, nákrčníky, bytový textil či tašky, alebo čokoľvek plstené.

Nedosahuje síce takú jemnosť ako merino, ale je jemnejšia než ostatné naše ponúkané plemenné vlny, príjemne sa nosí na tele a znesú ju často aj jemnocitné typy :-)

Vlna plemena romney marsh kent

Ovce plemena romney marsh kent (niekedy nazývané len "kenty") boli vyšľachtené v Anglicku. Chovali sa v oblastiach mokradí (marsh - mokraď, angl.), preto bolo treba s plemenom pracovať tak, aby ovce netrpeli chorobami (obzvlášť kopýt) z vlhkej zeme.

Sú to ovečky mäsového typu, majú väčší telesný rámec, takže sa na nich nájde aj slušné množstvo vlny pri striži, 3-5kg.

Popri procese šľachtenia sa podarilo aj vlnu zjednotiť tak, aby namiesto podsady a krycieho vlasu (ktoré väčšinou treba oddeľovať) mala jednoliate rúno z tzv. polopesíkov.

Toto šľachtenie sa teda obzvlášť vydarilo - plemeno romney patrí zároveň medzi jemnovlnové, mäsové a dlhovlnové ovce.

romney ovca

Vlna plemena suffolk 

Vlna, strihaná z ovčieho plemena suffolk tvorí všeobecne "zlatý stred" medzi rôznymi typmi vlny v jemnosti a odolnosti. Vyznačuje sa nadýchanosťou a pružnosťou, dobrou nositeľnosťou, hrejivosťou a odolnosťou.Hodí sa výborne na vrchné odevy: vesty, svetre. Odolnejšie povahy z nej pokojne znesú aj nákrčník, čiapku či rolák, citlivejším pokožkám poslúži skvelo na tašky, papuče, či bytový textil.

Vlna plemena suffolk dokonca patrí medzi tie, ktoré sa až tak ľahko neplstia. Pri údržbe hotových výrobkov to môže byť výhoda, pretože nehrozí tak výrazné zrazenie pri praní, navyše sa nežmolkuje tak ako jemnejšia vlna. Ak by ste ju splstiť chceli, dá sa to, ale musíte sa posnažiť :-)

Suffolk ovca

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: azul

Manchelopis 100g 460m

Zloženie: 100% vlna Manchega Hmotnosť: 100g Návin: 460m Ihlice/háčik: 2 - 6 Skúška očiek: Hrúbka priadze: fingering (ak ju držíte jednojmo) / DK (ak ju držíte dvojmo) Manchelopi je nespradená priadza. To znamená že vlákna nie sú stočené. Ak ju potiahnete trošku silnejšie tak sa vlákna rozídu - "priadza sa roztrhne". Pliesť sa s ňom však dá, len na to...

Cena 8,10 €
Viac
Skladom

Kód: ružová

Chránič na ihlice

Tento chránič jednoducho nastoknete na špičku ihlice. Vďaka tomu z ihlice nespadnú očká a ihlice pri prenose nič neprepichnú. V jednom balení sú vždy dve rovnaké tulipánove hlávky.  Ružová, svetlá modrá, zelená - vhodný na ihlice 2 - 4,5mm Biela, tmavá modrá, oranžová - vhodný na ihlice 4 - 6,5mm

Cena 4,00 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Ihly na plstenie

Ihly na plstenie majú po stranách drobné drážky, do ktorých sa zachýtáva vlna keď ju prepichneme a tým sa vlákna spletú do seba. Hrubá ihla sa používa na "hrubú" prácu na začiatku plstenia. Tenšími ihlami viete neskôr presnejšie dorobiť detaily.  Dĺžka každej ihly je 7,8cm. Priemery ihiel: 0,5mm; 0,6mm; 0,7mm.

Cena 2,30 €
Viac
Skladom

Kód: 241 horčicová

Značka: Rial filati

Merino vlna na pletenie Morbidone 100g - 180m

Zloženie: 100% merino vyrobené v Taliansku Hmotnosť: 100g Návin: 180m Ihlice / háčik: 4,5mm - 5,5mm Skúška očiek: 18 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Worsted Na čiapku budete potrebovať 1 klbko.  Na stredne veľkú šatku 4 klbká.  Na pletený dámsky sveter veľksoti M 7 klbiek.  Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky...

Cena 7,50 €
Viac
Skladom

Kód: 463g červená

Mota 100g 230m

Zloženie: 100% španielske merino Hmotnosť: 100g Návin: 230m Ihlice/háčik: 4 - 5 Skúška očiek: Hrúbka priadze: DK S cieľom podporiť malých chovateľov oviec bola vytvorená MOTA, vďaka právej takejto spolupráci s menšími rodinnými hospodárstvami. MOTA je kolekcia vytvorená v srdci Castilla-La Mancha a jej meno je pocta mestu v ktorom vyrastali tvorcovia...

Cena 8,70 €
Viac
Skladom

Kód: 685 modrá

Vlna z portugalských oviec Beiroa 100g 250m

Zloženie: 100% vlna z oviec Bordaleira Serra da Estrela Hmotnosť: 100g Návin: 250m Ihlice/háčik: 4 - 5mm Skúška očiek: 18 - 20 očiek na 10cm Hrúbka praidze: Worsted Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 6,90 € Základná cena 9,90 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami