Spolu - zo slovenských ovečiek

12 ks   
9,90 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 30% slovenská vlna plemena suffolk a 70% česká vlna plemena romney

Hmotnosť: 100g

Návin: 300m

Ihlice/háčik: 2,5 - 3,5mm

Skúška očiek: 25 očiek na 10cm

Hrúbka priadze: Sport

Jej názov SPOLU prezentuje spojenie vlákna z dvoch plemien a z dvoch bratských krajín: z vlny slovenských oviec suffolk a českých oviec romney marsh kent a je spracovaná na Slovensku. 

Popis

Vlna, strihaná z ovčieho plemena romney patrí z niekoľkých dôvodov medzi fajnovosti vo svete vlny:

  1. Je jemná a kompaktná, bez pesíkov

  2. Dosahuje dĺžku 15-20cm, čo podporuje jej hladkosť a trvácnosť v priadzi

  3. Má hodvábny hladký povrch a lesk

  4. Výborne sa plstí!

Keďže spája v sebe jemnosť, dĺžku pevnosť a hladkosť, patrí medzi tie najlepšie univerzálne využiteľné plemenné vlny. Môžete z nej vyrobiť naozaj takmer čokoľvek: svetre, čiapky, rukavice, ponožky či šatky, nákrčníky, bytový textil či tašky, alebo čokoľvek plstené.

Nedosahuje síce takú jemnosť ako merino, ale je jemnejšia než ostatné naše ponúkané plemenné vlny, príjemne sa nosí na tele a znesú ju často aj jemnocitné typy :-)

Vlna plemena romney marsh kent

Ovce plemena romney marsh kent (niekedy nazývané len "kenty") boli vyšľachtené v Anglicku. Chovali sa v oblastiach mokradí (marsh - mokraď, angl.), preto bolo treba s plemenom pracovať tak, aby ovce netrpeli chorobami (obzvlášť kopýt) z vlhkej zeme.

Sú to ovečky mäsového typu, majú väčší telesný rámec, takže sa na nich nájde aj slušné množstvo vlny pri striži, 3-5kg.

Popri procese šľachtenia sa podarilo aj vlnu zjednotiť tak, aby namiesto podsady a krycieho vlasu (ktoré väčšinou treba oddeľovať) mala jednoliate rúno z tzv. polopesíkov.

Toto šľachtenie sa teda obzvlášť vydarilo - plemeno romney patrí zároveň medzi jemnovlnové, mäsové a dlhovlnové ovce.

romney ovca

Vlna plemena suffolk 

Vlna, strihaná z ovčieho plemena suffolk tvorí všeobecne "zlatý stred" medzi rôznymi typmi vlny v jemnosti a odolnosti. Vyznačuje sa nadýchanosťou a pružnosťou, dobrou nositeľnosťou, hrejivosťou a odolnosťou.Hodí sa výborne na vrchné odevy: vesty, svetre. Odolnejšie povahy z nej pokojne znesú aj nákrčník, čiapku či rolák, citlivejším pokožkám poslúži skvelo na tašky, papuče, či bytový textil.

Vlna plemena suffolk dokonca patrí medzi tie, ktoré sa až tak ľahko neplstia. Pri údržbe hotových výrobkov to môže byť výhoda, pretože nehrozí tak výrazné zrazenie pri praní, navyše sa nežmolkuje tak ako jemnejšia vlna. Ak by ste ju splstiť chceli, dá sa to, ale musíte sa posnažiť :-)

Suffolk ovca

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: S - 21cm

Pomôcka na blokovanie ponožiek

Drevená pomôcka na blokovanie ponožiek- Ponožky po upletení, hlavne ak pletiete nejaký vzor, osmičky, či niečo čipkované, vyzerajú nevábne. Pomocou tejto pomôcky ich viete pekne nablokovať - namočiť, vyžmýkať, natiahnuť na pomôcku a nechať voľne uschnúť. Očká sa pekne uložia, a ponožky budú pripravené do akcie. 

Cena 10,00 €
Viac
Skladom

Kód: 01 biela

Jawoll 50g 210m

Zloženie: 75% vlna, 25% nylon Hmotnosť: 50g Návin: 210m Ihlice/háčik: 2,5 - 3,5mm Skúška očiek: 30 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Sock

Cena 4,95 €
Viac
Skladom

Kód: ružová

Chránič na ihlice

Tento chránič jednoducho nastoknete na špičku ihlice. Vďaka tomu z ihlice nespadnú očká a ihlice pri prenose nič neprepichnú. V jednom balení sú vždy dve rovnaké tulipánove hlávky.  Ružová, svetlá modrá, zelená - vhodný na ihlice 2 - 4,5mm Biela, tmavá modrá, oranžová - vhodný na ihlice 4 - 6,5mm

Cena 4,00 €
Viac
Skladom

Kód: 33 ružová

Značka: PaulinaZ - ručne farbená vlna

Ručne farbený Mohér s hodvábom 50g 400m

Zloženie: 72% jemný kid silk mohér, 28% hodváb Hmotnosť: 50g Návin: 400m Ihlice/háčik: 2 - 4mm Hrúbka priadze: Sock / Fingering Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN. Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Uistite sa, že máte dostatočné množstvo vlny na svoj projekt. Vlna je ručne farbená a klbká sú jedinečné. Pri farbení...

Cena 18,00 €
Viac
Produkt je dostupný s inými možnosťami

Kód: 02

Paris 50g 75m

Zloženie: 100% bavlna Hmotnosť: 50g Návin: 75m Ihlice/háčik: 5mm Skúška očiek podľa štítku: 17 očiek x 22 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Aran / Worsted Vyrobené v EU. Oeko-Tex® certifikát. inšpirujte sa hotovými výrobkami na Raverly. Návody v českom nájdete TU.

Cena 1,45 €
Viac
Skladom

Kód: 010 fluo

Značka: Malabrigo

Merino vlna Malabrigo Worsted 100g 192m

Zloženie: 100% merino Hmotnosť: 100g Návin: 192m Ihlice/háčk: 4 - 5mm Akúška očiek podľa štítku: 18 očiek na 10cm Hrúbka priadze: Worsted Na pletenú čiapku potrebujete 1 pradeno. Na stredne veľkú pletenú šatku cca 3 pradená.  Na pletený sveter veľkosti M potrebujete cca 6 pradien.  Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené...

Cena 13,80 €
Viac
Skladom