Tibetian Cloud - vlna z tibetských oviec

peony
15 ks    peony
Vyberte si farbu
26,00 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 100% vlna z tibetských oviec

Hmotnosť: 100g

Návin: 300m

Ihlice/háčik: 3,5 - 5,5mm

Skúška očiek: cca 24 očiek na 10cm

Hrúbka priadze: DK

Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Popis

Vlnená priadza, ktorá vás prekvapí svojou úžasnou jemnosťou - zamilujete si ju na prvý dotyk a oku ulahodia krásne fabry a jemná štruktúra. Vlna pochádza z oviec chovaných výhradne v Tibete - chovajú ich nomádi, ktorí z nich získavajú materiál podľa prirodzeného cyklu života vlny a výrobca si vyberá výhradne tie najjemnejšie časti - zvyšnú väčšiu časť materiálov ponechávajú nomádskym rodinám, aby si z toho vytvorili stany a matrace, ktoré im pomôžu prežiť tuhé zimy. Dívate sa na jednu z najetickejších vĺn, akú ste kedy videli.

 

Vlna

Patrí medzi najstaršie textilné materiály. Má všestranné využitie a iba márne by sme hľadali nejakú lepšiu náhradu za tento materiál ako umelú alternatívu. Vlna má mnoho vynikajúcich vlastností: je pružná a elastická, dokáže sa natiahnuť až o ⅓ svojej veľkosti a vrátiť sa späť do svojho tvaru. Lepšie sa prispôsobuje telu a neobmedzuje v pohybe. Má perfektné termoregulačné schopnosti - keď sa pod ňou spotíte, odvádza pot von od tela a materiál zostane na dotyk suchý a teplý. Vďaka tomu, že je vlhkosť odvádzaná veľmi rýchlo, nemôže sa stať, že vám oblečenie napáchne. Je prirodzene neelektrizujuca a jej pridanou hodnotou je, že je 100% rozložiteľná o voľnej prírode. 

Existuje mnoho druhov oviec, ktoré majú rozdielne druhy vlny. Medzi najznámejšiu patrí merino vlna, ktorá je populárna najmä vďaka tomu, že keď ju nosíte priamo na pokožke, tak vás nepichá. 

Ďalšími známymi druhmi vlny sú Shetlandská, Blue Faced Leicester a Corriedale. Všetky tieto priadze sú o niečo pichľavejšie, avšak sú hrejivejšie, odolnejšie a majú nádherné prirodzené farby. V týchto budete mať naozajstný pocit “reálnej vlny”.



Starostlivosť o výrobok

Jemný výrobok vytvorený z tejto priadze doporučujeme prať v rukách v teplote nie vyššej ako 30°C. Používajte výhradne jemné pracie mydlá určené na vlnu a nesušte v sušičke, ale radšej rozprestreté na uteráku.

 

Použitie priadze Tibetan Cloud Wool

Jemná, príjemná, ale aj hrejivá priadza Tibetan Cloud Wool vám poslúži pri rôznych projektoch. Jej jemná štruktúra si vás získa a bude sa vám s ňou ľahko pracovať. Môžete ju nosiť v zime, či počas prechodných období.

Krásne si s ňou viete vypletať najmä nórske vzory, či už na svetroch, kardigánoch alebo čiapkách. Jej štruktúra sa nestratí ani pri pleteninách s reliéfnym vzorom či háčkovanom výrobku. Môžete si z nej uštrikovať alebo uháčkovať jemné šatky, do ktorých sa môžete zahaliť a jemnosť vlny vás bude hladkať na odhalenej pokožke bez podráždenia.

Odporúčaná veľkosť ihlíc od výrobcu je 3,5 až 5,5 mm - je to veľký rozsah, preto treba veľkosť zvážiť podľa vášho vymysleného projektu alebo podľa toho ako pracujete - ak viac uťahujete, siahnite po väčších ihliciach a naopak.

Na výber je z mnohých farieb a je dôležité podotknúť, že pred samotným farbením nedochádza k depigmentácii vlákna, čím sa zachová prirodzená, autentická farba vlny bez ovplyvnenia jej vlastností a bez úprav, ktoré by požadovali znečisťujúce látky a chemikálie.

Pri tejto priadzi vám krásne vyniknú melírované priadze z našej ponuky - napríklad ponožková Zauberball stärke 6 alebo Gradient od Schoppelwolle, či dúhové merino Poema od Laines du Nord, s ktorým vypletiete krásny nórsky vzor s jemným prechodom. Ak chcete skombinovať jemnú tibetskú ovcu s pichľavejšou jednofarebnou portugalskou, Beiroa, Brusca, Mungo či Vovo (najjemnejšia zo spomínaných) od značky Retrosaria vám skvele poslúži. 

 

Firma mYak

Rodinný podnik pochádzajúci z Talianska, ale s hlbokou láskou k Tibetu. Pracujú výhradne s tibetskou vlnou, jakom a kašmírom a pri výrobe materiálov dbajú na udržateľnosť a etiku. Podarilo sa im vytvoriť so stovkou nomádov v Tibete družstvo, ktoré chová yaky a kašmírske kozy a produkujú pre nich materiál. Často navštevujú a osobne zbierajú vlnu a dávajú si záležať na kvalite tohto materiálu. Zvyšný materiál (aspoň 70%) ponechávajú tibetským nomádskym rodinám, ktorí ho používajú v tuhých zimách na zateplenie stanov a ako výplň do matrací. Výrobca si materiál preváža sám naspäť do Talianska, kde ho ďalej udržateľným spôsobom spracováva. K svojim priadzam vytvárajú aj krásne návody na pletenie či inšpiráciu a na tvorbe spolupracujú so známymi dizajnérmi pletených výrobkov.

Ich hlavnou myšlienkou je podpora slow-fashion a myslia na remeselníkov, ktorých baví vytvárať niečo originálne, osobné a jedinečné. Pre nich vytvárajú priadze, ktoré už vznikajú na unikátnom a krásnom mieste, procesom rešpektujúcim prirodzený cyklus života zvierat a ľudí, ktorí ich chovajú. Vytvárajú priadze, ktoré sú kvalitné a predurčené na to, aby vydržali všetko a odovzdávali sa ako drahé rodinné dedičstvo.



Spotreba a inšpirácia

V nasledujúcej tabuľke je približný prehľad spotreby na vybrané projekty.

 

Doplnky

Pletená čiapka

0,5 klbka - 50 g

Pletená veľká šatka

4 klbká - 400 g

Ženy

Pletený sveter veľ. S

4 klbká - 400 g

Pletený sveter veľ. M

4 klbká - 400 g

Pletený sveter veľ. L

5 klbiek - 500 g

Pletené tričko s krátkym rukávom veľ. S

2 klbká - 200 g

Pletený kardigán veľ. XL

6 klbiek - 600 g

Pletená vesta veľ. L

3 klbká - 300 g

 

D0aKZT9WI3kHv-QJUxOwrk2mkPhY8NgU9u4CmkMLgWJ6jeOBG4Tw3sJ6omkCpvoxKcZSyYI-gGoFEliy0rns1bxouLZv5ZknRv9RmuNuYzg7aFms8s_ERhALJTq4Q6wsyTjxgs_ClGwCrNB2SQ

Čiapka s nórskym vzorom, na ktorú vám postačia aj nejaké zvyšky. Skvele vás zahreje aj v tuhej zime. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Ehodul/codlin-heid)

 

0ePHMxJUMMlzl-VOGFDjn0ot6PKAEB9tMEfXPGhT8tkCnQ95uAhgFljfo2getEJUMQ2Wt5lSmYADMExdzhe4iiqLfw8hwmrkG_ldr-lq64lOe5NhdV9V85n8XbSHk0WJzJwXW60WMSKrC6HfVw

Jeden z najvďačnejších spôsobov ako pracovať s touto vlnou - pletené nórske vzory, na ktoré je neúrekom návodov. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/tmchome/tiberius)

 

C_3FDsFk2L4mFp4Y3hWEqY2IoGtUyyCAsEDgJa_UGLY68dniRfQZA0d4uRHqznxrM7qSqwKTME-jB1_6jwtUHmtZ-YkqUnr9xbDb5tcX75lkf-Z0rax8YcITmpS78Xw1_1q6i27PRxvIt1Alvg

S touto priadzou vám krásne vyniknú aj reliéfne a, čipkované vzory - pri pletení reliéfnych vzorov doporučujeme použiť svetlejšiu farbu, pre lepší kontrast. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/ktws/amoureux-solitaires)

 

iQpw6ZLmYO-CfegBZvp6tX0VUmtBGIr-THbMl5bdPGryoyOs8CWHIkIkePUkIOKJXFdbIjYCPjUERqXDeALfK43mp2N7VRBkeTV5i_u_FmwdJeQQxG04B6owH3h09G2IZZC9UphXIK7ZqaiJ-w

Inšpirácia na oversized svetrík, ktorý sa pletie trochu iným spôsobom ako sme zvyknutí - vo veľkosti XS na 4,5 mm ihliciach vám stačia 4 klbká. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Qsplash/visser)

 

IWWUFFVFy2DMJ38qN7-xviBiF8S6ZUsLchAnrQk2Mwl3TYKbSCkUSESv98M_ArWyha2Hn3KgiPJKdGMmBYSBhheR_cJSTFJiRfPqftIIP9iTbo_Wbat6kkZ_tEtENcHngVKpotqFU8_Rg1jtew

Obojstranná čiapka, ktorá vás parádne zahreje - môžete sa vyhrať so vzorom a farbami a zároveň tenká hrúbka vlny vám zaistí stále jemný výrobok. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/rebeccaem/asklov)

 

_88iAK6m7AG36zO0RGa5_r_vaIFeG2EWUY1_CFAz5TbjWwr-OfWXX77PnmTF_nPE4d0YPQTORXE34FuIgCLEOR26ILjcm5Lr2UTOf_xPXH7OikDQ3Qxk9jUVQm7akh6iUS39dAiesnxD1vvb3w

Pletená hračka iba z priadzí od mYak - Tibetan Cloud Wool a Baby Yak Lace. Ideálny nápad na použitie zvyškov. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Knitfrogrepeat/red-panda-and-fox-ichigo--ringo)



ktr92auoPy4stK1gxoeujE_UboqE5Yqg0MGRNJu3I_8W4tA10Zr63c3hFX_pqQsg4KC_ooaxXAPpiH2bgHKnGef044nAtm3K7edKK9978j93cCEC_ukQhZGN82eA0X1RbMAqI2vbKyRgKXtxSg

Jeden z mnohých svetrov s nórskym vzorom - jemná krémová (wild daisy) s príjemnou modrou (salice grigio) a kontrastnou oranžovou (cannella).  (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/beyondmind/tiberius)

 

Yt8tD3SmMWBGFzccC2sLJiwhUCUKhrIQ0iW0ve8t7OTIPn1771DaTpBWQCkxpQ4C_GBFExQPBzjr25r0jBlAwLkMEKplirttdO7D2jU4crlhqrIszR_GHxc-cKSF8wVECl_17EMJYtpFxy0K1A

Kardigán podľa návodu špeciálne vytvoreného pre túto priadzu - veľkosť M na 3,5 mm ihliciach a so spotrebou 6 klbiek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/AnnaMaria56/greca)



ZrHU1XHN6EGdWRJFAn8WFUgY_tIPMZB0FIryg7NShrhs2rlscCIMKH2raAtFXbvRMZCUBWaaMn5pxJcJ_pUSJz3IT6EWOh4_efzvRJsZdXQV9EyZBTpfNOKAWKRZJ5mEhu9QLsNMzev2CnBmJQ

Ak by ste váhali nad tým, či použiť túto priadzu aj na háčkovanú hračku, tak tu máte dôkaz, že to môže pekne fungovať. Kombinovaná s Baby Yak Lace od rovnakej značky mYak. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Knitfrogrepeat/unicorn-yumi)

 

deyueJCXyXucKypTTKJCPOWTkRTxvV9omP0FTJ_V144z0R_-RxWX_CaNgWuuwwDSYnelepyYbseP5xaEFZvvOOg8XWRH7Xr22cSGgWyjEr1bVBbJUY61akLWCP9vqlmqJOnh5fI9t6qcqsgsXA

Z tejto priadze môžete uštrikovať aj takéto krásne šaty pre vaše malé dievčatko. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Squeecker/clara)

 

KavlZwfZ3zMehNEz9IcZ2S13piy45jLxG-Ffyy5gyMks7Nt5OBjhyNXK7wMSwdBi3fO0sdpjyoj0jSTel0QmcLkxm6_1Dt2Z0nyYmx-_BQxYMLje8AAfMftF5PWZgzS75PZ9PIBv6hfbUaboEw

Roztomilý kardigán v mentolovej zelenej farbe (salvia argentea) a spotrebou len 2,5 klbka na 3,75 mm ihliciach. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/dorablu/horology-2)

 

sU9DLAny8MIGm7eBo9rMyVeIM0TRsu5N8X4p0KyCITIibSCwO6B-4QkbpcwnFMLjkFgJj6YdEOPvFNLOkqz_DRXnN4alGgTkaUV17VFm6PtNobsYJf-IMqjWKUhgyQo7CV2M3XKsl-IUKZBgVw

Opäť svetrík s návodom špeciálne pre túto priadzu - vo veľkosti M a spotrebou 8 klbiek. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/thecapecodder/caribou-hills)

 

JjHgEhbuA-0kASEDwoi5UyYLgRsg9VD-tZA0DFfXXnYunOju86MEIxR0IhZFJJEtprv9tNGLHfz8LDdw3gHPpMaoaTIx2Hl6mHw6x673OdX0gdvRaKR9M2unVpBy9VL-5qvOqs1YhWOntqy1vw

Na tento svetrík vo veľkosti XS bolo použitých 3,5 klbka v krásnej žiarivej červenej farbe (tulipano). (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/kacous/aphra)

 

8mJVZmcjrZ9wyI-uFperyxVemfQrPQ0dFeIDfdWFkDNZF4yK_nRSTlD0AM8Gf2g2mzvWwDnV-GIZjlc98_87IaeTMBMWQu3RtGCgguPv9suXNzPCqPEtYraPkJmSa1VD5fJRwqj1Txlequnpww

Obľúbená farebná kombinácia žltej a krémovej je možné vytvoriť aj z tejto priadze. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/tapirknits/espalier)

 

7g87FEj00CvDKjeQ3ApcudOEQxFq5veH9E6VUyjUi59HOFFJerWIXp03sB1j2a9ZBHVEPN546Bf7yxKlamD3TmO8l_OD61ZnPkcPolKgaNG_DaEOlTYUhsyvPeHPwP81K4J-1Sam_Wt4cpvtNw

Inšpirácia na pletenú deku, celá z tejto priadze. Úžasne vás zahreje počas chladných letných večerov na terase. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/dorablu/bradford-road)

 

vkakJavn0bL3n_4yszLpmjdRx3xHwcjbV79vdbheE9ykqpKdtEndnefRx5k7xcV5OJHFks-tXR4buZD5zpiz0ksssKk3KGOXLApmH5sE22OIC06l42TG0PrkQgabIyhOaEy2rTAVUfPU3uiyqw

Tričko aj na teplejšie počasie - vďaka vlne, ktorá má termoregulačné vlastnosti vám bude pokožka stále príjemne dýchať. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/beyondmind/nasrin)

 

5XC9PRXgYYKtphipH8QxtmCkidM5Hn-9AFb9SJbNTbCN7rEK8hG-JzOv0buMsUCpDPWIS7YyC45EDd2LaxgPGfc8x8Srn5aE9JqtsnVLAGEzY-DRZKoZo9Dxh6Rlcv8FVUPerS-48hFOd7wL3g

Obrovská šatka, do ktorej sa viete zabaliť a potrebujete na ňu 4 klbká vo farbe ružová (callicarpa). (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/thuva68/valtigarth)

 

evO8_kRCJiDqVL1QtkloPlfIthpizQnMAJyqDq9bWFc76UN5EGLprL_KsE7i7hUIenQUcTlu_QVMu_YNHTK0ZNBYWRUo3EbGMS5EkQZZxAEzyUoTzLivvDIjVAIcLD1tLBeMBp4DDvjVrN6tSQ

Ďalšia inšpirácia na pletenú šatku, spotreba necelé 3 klbká a výsledok nádherný. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/Oborozukyo/whorl-shawl)

 

zppHrZuuuzCy_kyib4vMxchjl2fAWPRdHAk6Ua_IwyP8kJt5IwinF2OyL9e9_of92q8AsBRzvlKPyES8b4cWNi1qVsoRHCUOeD3GIckLJeZeSVMCAcJgN6Y2LomlRy1YfXcbJaq-CbEda1u1iQ

Tibetan Cloud Wool môžete kombinovať aj s nejakou svojou obľúbenou melírovanou priadzou - napríklad u nás podobnej hrúbky nájdete najmä vlny od značky Schoppelwolle. (Zdroj: https://www.ravelry.com/projects/knitsbychaerry/rosehip)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: 01 krémová

Značka: Drops

Air 50g 150m

Zloženie: 70% alpaka, 23% polyamid, 7% vlna Hmotnosť: 50g Návin: 150m Ihlice/háčik: 5mm Skúška očiek: 17 očiek x 22 riadkov v 10x10cm Hrúbka priadze: Aran / Worsted Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 5,30 €
Viac
Skladom