Mota 100g 230m

463g červená
19 ks    463g červená
Vyberte si farbu
8,70 €
S DPH
Množstvo
Skladom

Zloženie: 100% španielske merino

Hmotnosť: 100g

Návin: 230m

Ihlice/háčik: 4 - 5

Skúška očiek:

Hrúbka priadze: DK

S cieľom podporiť malých chovateľov oviec bola vytvorená MOTA, vďaka právej takejto spolupráci s menšími rodinnými hospodárstvami. MOTA je kolekcia vytvorená v srdci Castilla-La Mancha a jej meno je pocta mestu v ktorom vyrastali tvorcovia priadzí Wooldreamers - Mota del Cuervo. Vďaka blízkosti fariem k miestu spracovania je MOTA vyrobená s jednou s najmenších karbónových stôp. 

Popis

Kolekcia priadzí Mota vznikla s cieľom podporovať a pomôcť udržať malé lokálne stáda ovečiek. S rodinami, ktoré sa chovu oviec stále venujú, spolupracujú výrobcovia Wooldreamers celý svoj život, a chceli im pomôcť, aby mohli aj naďalej pokračovať vo farmárčení. 

Výsledkom spracovania vlny z týchto oviec je vzdušná trojnitka v hrúbke DK. Môžete si vybrať s krásnych dopĺňajúcich sa odtieňov a nechať svoju fantáziu pracovať. 

Ak sa rozhodnete pre túto priadzu na svoj projekt, rozhodujete sa aj pre tieto hodnoty:

- Merino Entrefino a Manchego vlna - nanovo odceníte priadze z pôvodných druhov oviec. 🐑

- Stáda spásajú, čistia a hnoja pôdu. 🧙🏼‍♀️

- Rozhodnete sa pre vlnu s OEKOTEX Standard 100 certifikátom. ♻️

- Táto vlna je na 100% dosledovateľná. Od oviec, priamo do vašich rúk. 🔙 🤲🏼

- Rozhodli ste sa aj pre minimálnu karbónovú stopu oproti iným priadzam. 🚭

Na Ravelry postupne pribúdajú hotové projekty z tejto krásnej priadze. Zatiaľ sa teší veľkej spokojnosti iných pletiarok. 

Tento žltý sveter je vo veľkosti S a bolo na neho použitých 5 klbiek. (Zdroj

Mota sveter

Na takúto parádnu čiapku vám postačí necelé klbko priadze MOTA. (Zdroj)

mota čiapka

Tento červeno biely sveter je upletený vo veľkosti XS. Boli na neho použité necelé 4 klbká červenej priadze MOTA a necelé jedno klbko priadze Rincolada. (Zdroj)

Mota + Rincolada sveter

Tento ružový sveter bol pletený z jednofarebnej ružovej priadze MOTA (minuté 3 klbká = 300g) a melírovej priadze od Spincycle Yarns (spotrebovaných 400g). Z nášho obchodu si ako alternatívu môžete vybrať napríklad ZAUBERWOLLE, alebo hocijakú farebnú ponožkovku, keď ju dáte dvojmo. (Zdroj)

mota sveter ružový

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Kód: 40cm tyrkysové

Lanko na KniPro ihlice bezpamäťové, otočné

Dočkali sme sa kvalitných bezpamäťových laniek aj od firmy KnitPro. :)Tieto lanká sú vyrobené z tenkých oceľových laniek potiahnutých nylonom. Lanká sú bezpamäťové, čo znamená že neostanú deformované a ani sa nebudú divne krútiť. Taktiež sú otočné, čo znamená, že medzi lankom a ihlicou je spoj, ktorý je otočný, preto sa lanko nebude divne skrúcať, ale...

Cena 4,80 €
Viac
Skladom

Kód: 1,5mm - 100cm

ChiaoGoo kruhové ihlice 23/40/60/80/100/120/150cm

ChiaoGoo ihlice sú vyrobené z chirurgickej oceli. Špičky sú ostré, vhodné na vypletanie čipkovaných vzorov, ale aj pre plynulé pletenie klasického hladko, obratko. Lanko je veľmi ohybné a prispôsobivé. Prechod medzi ihlicou a lankom je nebadateľný, nehrozí tu žiadne "zadrhávanie" vlny. 23cm ihlice sú vhodné na pletenie do kruhu napríklad jednej ponožky,...

Cena 14,90 €
Viac
Skladom

Kód: 1036 berry

BFL fleece 100% britská vlna

Zloženie: 100% Blue Faced Leicester (plemeno ovce, z Britských ostrovov) Hmotnosť: 100g Návin: 225m Ihlice/háčik: 4mm Skúška očiek: 22 očiek na 10cm Hrúbka priadze: DK Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 13,90 €
Viac
Skladom

Kód: indigo

Super Soft tenká vlnená priadza vhodná na nórske vzory

Zloženie: 100% vlna (50% merino, 50% shetlandská vlna) Hmotnosť: 50g Návin: 280m Ihlice/háčik: 3mm Skúška očiek: 25 očiek na 10cm Hrúbka: Fingering Pre väčší výber farieb kombinujte so DOURO. Má identické parametre čo do váhy a návinu. Douro a Super Soft je skombinované na tomto svetri. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 4,90 €
Viac
Skladom

Kód: ružová

Chránič na ihlice

Tento chránič jednoducho nastoknete na špičku ihlice. Vďaka tomu z ihlice nespadnú očká a ihlice pri prenose nič neprepichnú. V jednom balení sú vždy dve rovnaké tulipánove hlávky.  Ružová, svetlá modrá, zelená - vhodný na ihlice 2 - 4,5mm Biela, tmavá modrá, oranžová - vhodný na ihlice 4 - 6,5mm

Cena 4,00 €
Viac
Skladom

Kód: 0100 krémová

Značka: Drops

Alpaca 50g 167m

Zloženie: 100% alpaka Hmotnosť: 50g Návin: 167m Ihlice/háčik: 2,5 - 3,5mm Skúška očiek podľa štítku: 24 očiek x 32 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Sport Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 3,85 €
Viac
Skladom

Kód: 02

Značka: Drops

Snow 50g 50m

Zloženie: 100% vlna - vhodná na plstenie Hmotnosť: 50g Návin: 50m Ihlice/háčik: 8mm Skúška očiek podľa štítku: 11 očiek x 15 riadkov na 10x10cm Hrúbka priadze: Super Bulky Vyrobené v EU. Oeko-Tex® certificát. Inšpirujte sa hotovými výrobkami na Ravelry. Chcete oprať svoje vlnené výrobky bezpečne? My odporúčame EUCALAN.

Cena 2,55 €
Viac
Skladom